Een leerling in sollicitatiegesprek met LC-lid Ronald Florijn, foto: PR.

LC Leiden-Noordwijk helpt VMBOers met arbeidsvaardigheden

Leden van de Lions Club(LC) Leiden-Noordwijk hebben afgelopen vrijdag VMBOers van het Leidse Bonaventuracollege geholpen met hun sollicitatievaardigheden. De leerlingen van de derde klas hadden vooraf een bestaande vacature gekozen en een sollicitatiebrief geschreven. Leden van LC ontvingen de brieven en oefenden met de leerlingen een sollicitatiegesprek. Over het algemeen werden de mondelinge vaardigheden van de leerlingen als behoorlijk gewaardeerd, maar de brieven waren vaak van een onvoldoende niveau. De opgedane kennis zal worden ingezet om de praktijkervaring en expertise op allerlei vakgebieden van de LC en onderwijs met elkaar te verbinden. In tegenstelling tot de vaak negatieve berichtgeving over VMBO leerlingen, waren de leden van LC zeer te spreken over de inzet en het enthousiasme van deze jongeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×