Korpschef Jan Stikvoort, foto: archief Sleutelstad.

Slagkracht politie afgelopen jaar toegenomen

De politie Hollands Midden presenteerde haar jaarcijfers, die aangeven, dat het veiligheidsbeleid in onze regio is verbeterd. Het aantal aangiftes daalde met 3%, het geweld nam met 10% af, het aantal overvallen met 16% en bedrijfsinbraken met 17%. De slagkracht van de politie nam dit jaar toe: het aantal verdachten dat kon worden voorgeleid aan het Openbaar Ministerie nam met 4,5 procent toe naar 8.700. Maar niet alle uitkomsten zijn gunstig. Zo maakt korpschef Jan Stikvoort ook bekend, dat er een stijgende lijn is van huiselijk geweld; het aantal huisverboden steeg met 16%! Daarnaast neemt geweld tegen politieambtenaren schrikbarend toe! Ook het aantal woninginbraken blijft stijgen, met zo’n 12 % per jaar. Stikvoort keek tijdens de presentatie alvast vooruit naar de komst van de Nationale Politie in 2012: “Deze ontwikkeling is gewenst, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Het is een grote uitdaging om de schaalvergroting te laten samengaan met een blijvend goede verbinding met de samenleving.” Meer info: www.politie.nl/hollands-midden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×