Komst Xenia stapje dichterbij

De bouw van Xenia, een hospice voor jongeren, kan waarschijnlijk binnenkort starten. Eind november presenteerden Xenia en de Stichting Leidse Studentenhuisvesting (SLS) de plannen voor de nieuwbouw van Xenia aan de Kloosterpoort aan wijkvereniging Tussen de Rijnen. Het nieuwe bouwplan is enthousiast ontvangen. Eerdere plannen voor de nieuwbouw stuitten op bezwaren, vanwege massa, hoogte en het feit dat de bruine beuk, waaronder gebouwd gaat worden, een tak zou moeten missen. Xenia heeft de plannen bijgesteld en met succes. Voor het gebied rondom de nieuwbouw zal, in samenspraak met de buurt, een ontwerp worden uitgewerkt. Daarin wordt rekening gehouden met de openbare functie van de Kloosterpoort, die ook als route van en naar de stad dient.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×