Late Night Show Naturalis in teken van dode dieren

De Late Night Show die Naturalis volgende week dinsdag organiseert, staat in het teken van dode dieren. In het auditorium kunnen bezoekers vanaf 20.00 uur een avond vol kunst en kennis, film en interviews, ontmoeting en inspiratie rond het thema Dode Dieren beleven. Psycholoog prof. Joop van der Pligt (UvA) en filosofe prof. Sabine Roeser (TU Delft) gaan met elkaar in gesprek over goede voornemens, emoties en besluiten nemen. De centrale vraag daarbij is: waarom doen we dingen tegen beter weten in? Biologe dr. Barbara Gravendeel onttrekt ancient DNA uit uitgestorven dieren en vertelt over het hoe en waarom. Beeldend kunstenaar Pim Palsgraaf heeft een haat-liefde verhouding met niet-natuurlijke natuur en verrast de bezoekers van de One Night Stand met een primeur.

Onder voorbehoud is kunstenares Tinkebell ook aanwezig, met een pittige presentatie. In de Show ’n Tell onthult Naturalis collectiebeheerder Steven van der Mije alle inside information over het opzetten van dieren, terwijl zijn collega Becky Desjardins op het podium een ekster prepareert. Designer Christien Meindertsma vertelt over haar nieuwste Droog Design project waarin ze onder andere werkt met de overblijfselen van wilde dieren die op de Veluwe zijn doodgereden. Filmmaker Ype speelt op het thema in met twee speciaal voor deze avond gemaakte mini-filmpjes. Het Laatste Woord is weer aan schrijver Jan Paul Schutten. Gastheer is Lucien Hanssen. 

Aanmelden voor de avond kan via evenementen@ncbnaturalis.nl  De toegangsprijs is €10 per persoon.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×