Tijdens de zoektocht naar de gewapende overvallers zagen agenten op de Boommarkt een auto staan met daarin twee mogelijke verdachten. Het tweetal werd aangehouden. (Hoodfoto: Kees Bos, overige foto's: Chris de Waard, Jordy Kortekaas en C. v/d Star / District16.nl).

Overvallers openen het vuur op politie

Vanmorgen hebben drie gewapende mannen juwelier Has Gold aan de Haarlemmerstraat overvallen. Dat gebeurde kort voor het middaguur. Direct daarop werd groot alarm geslagen en zocht de politie met een helikopter en talloze agenten het centrum af. Daarbij werden afzettingen opgezet rond de Boommarkt, de Apothekersdijk en de markt op de Nieuwe Rijn. Kort na de overval wisten agenten een verdachte aan te houden die zich in een winkel had verscholen. Het gaat om een 21-jarige man uit Amsterdam. Ook op de Boommarkt werden twee aanhoudingen verricht. Onderzocht wordt of het inderdaad om de twee nog voortvluchtige overvallers gaat.

De overvallers gingen er via de Apothekersdijk vandoor. Op hun vlucht openden ze het vuur op toesnellende agenten. Die raakten daarbij lichtgewond door glassplinters van een kapotgeschoten ruit van de politiewagen.

Bij de zoektocht kreeg de politie volop hulp van het publiek. Meldingen via burgernet en twitter zorgden ervoor dat direct na de overval zo’n 3000 mensen in de nabije omgeving op de hoogte werden gesteld. Dat leidde ertoe dat de politie al kort na de overval de eerste beelden kon bekijken die getuigen hadden gemaakt met mobieltjes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×