De kristallen bokaal die in opdracht van het bestuur is ontworpen door beeldend kunstenaar Siem van der Marel, foto: PR.

Soso Sandor Lakatos winnaar van de Leiden Jazz Award 2012

Zes genomineerden streden gisteravond in een overvol Muziekhuis de QBus om de Leiden Jazz Award 2012. De deskundige jury: voorzitter Wouter Turkenburg – Eric van ’t Groenewout – Anne de Jong – Anja Nielsen – Ken Vos en Tuffie Vos riepen Soso Sandor Lakatos uit winnaar! De getalenteerde saxofonist nam de bekende kristallen bokaal in ontvangst uit handen van Meta Knol, directeur van Museum de Lakenhal. Naast de bokaal ontving Lakatos een geldprijs van € 1.000 en een gehonoreerd optreden tijdens Leidse Jazzweek 2013. Ook pianist Thomas Maasz viel in de prijzen en werd tot winnaar uitgeroepen van de Grolsch/Persprijs.
Voor continuering van de jaarlijkse uitgave van de ‘Leiden Jazz Award’ heeft het bestuur van de stichting ‘Leidse Jazz Geschiedenis’ zich voor vijf jaar garant gesteld.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×