Broer Joop Zoetemelk zakt door ijs en komt om

De 55-jarige broer van oud profwielrenner Joop Zoetemelk is vanmorgen in Rijpwetering is overleden nadat hij door het ijs zakte. Hij ging rond 09.00 uur naar buiten om bij het ijs te kijken aan de Ripselaan. Toen hij langer wegbleef dan verwacht ging zijn familie poolshoogte nemen. Het bleek al snel dat het slachtoffer het ijs op was gelopen en er doorheen was gezakt. De hulpdiensten werden direct gewaarschuwd en haalden Zoetemelk uit het water. Een poging om hem te reanimeren mislukte.

De politie waarschuwt dat het ijs op veel plaatsen nog onbetrouwbaar is. Op onder meer websites van schaatsverenigingen en organisaties die schaatstochten organiseren staat waar men veilig het ijs op kan.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×