Legionella bij Bernardus in Sassenheim

De legionellabacterie is opgedoken in verpleeghuis en woonzorgcentrum Bernardus in Sassenheim. De bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken is op vijf plekken ontdekt. Dat meldt Omroep West op basis van documenten die het in handen heeft gekregen. De bacterie zou al maanden rondwaren. De directie liet in december de waterleidingen doorspoelen en speciale douchekoppen monteren, maar uit nieuw onderzoek zou blijken dat de legionellabacterie niet is verdwenen. Onderzoekers adviseren de leidingen chemisch te laten reinigen.

Een medewerker van het zorgcomplex liet aan de regionale omroep weten dat de bewoners geen gezondheidsrisico’s lopen. De directie heeft de besmetting gemeld bij de inspectie.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×