In de omgeving van het Papegaaisbolwerk kan een gebiedsontzegging worden opgelegd aan daklozen en verslaafden die ernstige overlast veroorzaken voor omwonenden en passanten.

Gebiedsontzeggingen Papegaaisbolwerk met jaar verlengd

Door de aanhoudende overlast rond de daklozenopvang bij het Papegaaisbolwerk heeft burgemeester Lenferink de mogelijkheid voor het opleggen van een gebiedsontzegging met een jaar verlengd. De maatregel werd enkele jaren geleden genomen, omdat er voortdurend ernstige overlast werd veroorzaakt door een kleine groep verslaafden. Die overlast is niet afgenomen, ondanks streng optreden van politie en hulpverleners.

De overlast bestaat onder andere uit drugs- en alcoholgebruik, urineren in het openbaar, onzedelijk gedrag, mishandeling, vechtpartijen, dealen, bedreigingen, bedelen, belediging, heling, diefstal, geluidsoverlast, vernielingen en agressiviteit.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×