NCB Naturalis tijdelijk dicht vanwege nieuwbouw en inrichting

NCB Naturalis bereidt zich al voor op de nieuwbouw naast het bestaande museumgebouw aan de Darwinweg en de totaal nieuwe inrichting van het bestaande gebouw. Door de uitgebreide en tevens noodzakelijke plannen, zal het museum in 2016 haar deuren tijdelijk moeten sluiten voor het publiek. De uitbreiding is noodzakelijk doordat drie Nederlandse universiteiten, waaronder die van Wageningen, hun collecties in Naturalis zullen huisvesten. Het aantal medewerkers gaat door deze toevoegingen van 130 naar 250 en het aantal objecten in de collectie van 15 miljoen naar 37 miljoen. De grondoppervlakte van NBC Naturalis stijgt door de nieuwbouw met ongeveer 10.000m2.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×