Studenten Frans woedend wegens komende fusie met Duits en Italiaans

Studenten Franse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden zijn woedend wegens de plannen van de Universiteit om deze studie op te heffen en te gaan fuseren met Duits en Italiaans. Student-lid van de Opleidingscommissie Frans Camille Clerx: “Een nieuwe meertalige bachelor is prima, maar het afschaffen van de aparte bachelors Frans, Duits en Italiaans leidt tot een totale verschraling van de talenkennis.” Aanstaande woensdag houden de studenten een protestmars naar het kantoor van de rector magnificus aan het Rapenburg. “ We hopen natuurlijk dat hij dan naar onze argumenten wil luisteren”, aldus Clerx, “ maar anders zullen er nog meer acties volgen. Zulke veranderingen, zonder met studenten en docenten te praten, dat kan niet, dat is echt belachelijk!”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×