Zes aanhoudingen na woninginbraak

Gisteravond heeft de politie zes mannen aangehouden op verdenking van woninginbraak. Het gaat om vier Hagenaars in de leeftijd van 18 tot en met 21 jaar en twee 21-jarigen uit Capelle aan de IJssel. Na een melding van inbraak in een woning aan de Sotaweg in Roelofarendsveen zag een agent één van de inbrekers in de woning, die vervolgens uit het raam van de eerste verdieping sprong en ervandoor ging. Twee anderen waren, volgens de melder, er al eerder tussenuit geknepen. Op basis van het opgegeven signalement werd ook dit tweetal evenals de eerste man korte tijd later aangehouden.

Er bleken echter nog meer betrokkenen, die weggerend waren richting de Lasso en daar in een auto sprongen. In een onopvallende politieauto werd de achtervolging ingezet, terwijl de vluchtauto richting de A4 scheurde en er allerlei zeer gevaarlijke situaties ontstonden. Bij de afrit Zoeterwoude-Rijndijk, richting Leiden, raakte de auto bijna de vangrail en reed via de Willem van der Madeweg naar de Van der Heydeweg. Een stopteken werd genegeerd en toen de auto een doodlopende weg inreed sprongen de vier verdachten eruit en renden richting de Kanaalweg. Na een zoekactie werden drie verdachten in de omgeving aangehouden. Door  getuigenverklaringen konden de zes verdachten worden aangehouden. De politie vraagt getuigen, die nog niet voor een tweede keer met de politie hebben gesproken, of anderszins meer informatie hebben, zich te melden via 0900 -8844.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×