Sportwethouder Frank de Wit moet nu snel uit de startblokken, anders komt de Leidse Sportfederatie met een eigen advies over alle gemeentelijke sportaccomodaties. (Foto: Chris de Waard).

Sportverenigingen zijn wachten op nota beu

De Leidse Sportfederatie (LSF) en de aangesloten Leidse sportverenigingen maken zich erstige zorgen over het uitblijven van de sportnota van wethouder Frank de Wit (D66, sport). De federatie schrijft dat in een brief aan het College van burgemeester en Wethouders. Als er niet heel snel werk gemaakt wordt van het oplossen van knelpunten bij de sportaccomodaties, dreigt er voor sommige (top)sportverenigingen zelfs gevaar voor reguliere competitiewedstrijden, aldus de LFS.

“Het gaat bijvoorbeeld om wedstrijden van de waterpolodames. De Leidse baden voldoen niet aan de regels van de waterpolobond, waardoor europacupwedstrijden nu al in Katwijk moeten worden gespeeld”, zo laat LSF-secretaris Wim Brugman weten. Als het college nu niet snel met de sportnota komt, zal de LSF ongevraagd zelf met een advies komen.

Sportwethouder De wit liet afgelopen vrijdag al aan Sleutelstad weten dat de nota zo goed als klaar is. “Ik heb wel te kampen met een erfenis uit het verleden. Er liggen wensen uit de Leidse sportwereld ter waarde van 56 miljoen euro. Zoveel geld is er niet en we zullen dus scherpe keuzes moeten maken. Daar gaan we de komende tijd met de betrokkenen over praten.”

Brugman vindt dat niet nodig. “Laat het college nu maar keuzes maken. Dan kan de sportnota worden vrijgegeven voor de inspraak en dan hoort de gemeente wel wat de sportverenigingen ervan vinden”.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×