Alles over insecten bij het Groene IdeeCafé

Komende maandag draait het bij het Groene IdeeCafé om insecten. Dit jaar is het het Jaar van de Bijen en het motto is: “ Help de bij te (over)leven”. Het is de bedoeling de bijen te gaan helpen, door hotels voor hen en andere insecten, te bouwen. Ook staan de aanwezigen stil bij de betekenis van insecten voor het ecologisch systeem. Zelfs de voedingswaarde van de beestjes voor mensen komt aan bod, tijdens een proeverij. Wie dat durft, kan gedroogde sprinkhanen en meelwormen nuttigen. De avond begint om 20.15 uur en vindt plaats bij Scheltema. Wie een bijenhotel voor in de tuin of op het balkon wil fabriceren, kan dat melden via ideecafe@ideewinkel.nl. De organisatoren weten dan hoeveel materiaal er nodig is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×