Parcours Leiden Marathon gaat drastisch veranderen

Het parcours van de Leiden Marathon gaat drastisch veranderen. Vanaf 2013 zal de klassieke afstand niet meer in twee rondjes worden gelopen, maar zal de 42,195 km een eigen ronde zijn. De organisatie denkt bij de uitbreiding in de eerste plaats aan het Groene Hart, waar zo’n tien dorpen liggen die voor een eventuele passage in aanmerking komen. Ook de halve marathon zal in die richting worden omgebogen. Tijdens de Marathon van dit jaar, die op 20 mei plaatsvindt, is de route nog als vanouds.

De organisatie wil de route veranderen, vanwege de komst van obstakels als de RijnlandRoute, RGL en andere infrastructurele veranderingen die in de Sleutelstad worden verwacht. Ook de groei van het aantal deelnemers speelt een rol. Naar verwachting doen er dit jaar meer dan 10.000 lopers mee. De gemeente heeft al positief op de plannen gereageerd.

Voor de organisatie staat wel vast Dat de start en finish ook in de toekomst gewoon op de Breestraat en Vismarkt blijven.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×