Een weekend fietsen door het Groene Hart

Fietsliefhebbers kunnen komend weekend weer aan de bak. Wielervereniging SWIFT organiseert zaterdag en zondag fietstochten door het Groene Hart. Zaterdag is er een groepstoertocht door de Alblasserwaard over 120 km. De deelnemers verlaten Leiden via Benthuizen om via de Rotte in Oud Verlaat aan te komen en vandaar gaat het via Capelle en Krimpen ad IJssel naar het veerpontje bij Krimpen ad Lek. Dat bootje legt aan in Kinderdijk en via de molens vervolgen de fietsers hun rit naar Brandwijk en Groot Ammers, om vervolgens voor de koffie halt te houden in Nieuwpoort. Daarna meemt de groep de volgende veerpont naar Schoonhoven en rijdt via Haastrecht, Sluipwijk en Boskoop weer terug naar Leiden.

De fietsers starten in twee groepen, de eerste groep rijdt gemiddeld 29/30 km per uur en de tweede groep 26/27 km per uur. De deelnemers besluiten dus zelf waar ze willen aansluiten. De tweede groep vertrekt ongeveer 10 minuten na de eerste groep, die om 08.30 uur afzwaait. Zondag wordt de Zeetoer verreden over 35 of 65 km , een tocht door de duinen van Wassenaar tot Noordwijkerhout. Deze tocht start tussen 08.30 en 13.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00. De start is vanuit het clubhuis van SWIFT aan de Willem van der Madeweg 1 in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×