Politie zoekt getuigen van ‘stuntrijder’ met Audi A4

Afgelopen middag, rond 12.00 uur, wilden agenten een zwarte Audi A4 controleren na een verkeersovertreding op de Bargelaan. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor de Rijnsburgerweg op richting de Schipholweg en Willem de Zwijgerlaan. Ter hoogte van de Sumatrastraat werd de auto geblokkeerd door een politieauto en sloeg daarop rechtsaf de Sumatrastraat in en reed met hoge snelheid tegen het verkeer in. De auto reed zich uiteindelijk vast op de Admiraal Banckertweg. De twee inzittenden sprongen eruit en namen de benen, waarop de politie een waarschuwingsschot loste. Een 30-jarige man uit Den Haag werd aangehouden en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats sprong in het water en zwom richting het Utrechtse Jaagpad. Na zijn zwemtochtje werd ook hij ingerekend. De Audi bleek van diefstal afkomstig.

De politie zoekt getuigen en mensen, die tijdens de dollemansrit van zo’n 120 km/u in de bebouwde kom, in gevaar zijn geweest. Men wordt verzocht te bellen naar: 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×