Dronken bromfietser weet niet van ophouden

Een 18-jarige Leidenaar wist dit weekend niet van ophouden. De bromfietser werd zaterdag rond 04.45 uur op het Kort Rapenburg aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 860 ug/l, tien keer zo veel als toegestaan. Zijn rijbewijs is dan ook ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie. Ook kreeg de Leidenaar een rijverbod. Zo lang dat verbod van kracht is, mag hij met geen enkel vooertuig aan het verkeer deelnemen. De 18-jarige liet zich door dat verbod echter niet tegenhouden. Nog geen twee uur na zijn aanhouding, zagen agenten hem opnieuw op zijn brommer, dit keer op de Apothekersdijk. De Leidenaar werd opnieuw aangehouden, dit keer voor het rijden onder invloed, het rijden tijdens een rijverbod en rijden tijdens een ingevorderd rijbewijs. De man blies nu 735 ug/l. Dit was de derde keer dat het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×