Voltallige college naar VNG-congres

Het Leidse college van burgemeester en wethouders bezoekt in juni collectief het VNG-jubileumcongres. Dat schrijven B&W in antwoord op vragen van de PvdA-fractie die juist hadden gevraagd om af te zien van deelname. “In een tijd van zware bezuinigingen past het immers niet om feest te vieren op kosten van de belastingbetaler”, zo stelt PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer. De VNG bestaat 100 jaar en het tweedaagse congres op het Malieveld in Den Haag kost naar verluidt zo’n drie miljoen euro.

Het Leidse college vindt de bijdrage van 795 euro per persoon geen buitensporig hoog bedrag. Bovendien is het dit jaar vlakbij, dat scheelt reis- en hotelkosten. Het college is dus vast van plan om naar Den Haag af te reizen. Zelfs als de raad zou vragen om dat niet te doen, gaat het college toch: “Het is in het belang van de gemeente Leiden om contacten met collega-bestuurders te leggen en te onderhouden en om ervaringen over thema‚Äôs die in alle gemeenten spelen met elkaar uit te wisselen. Het bijwonen van het VNG-congres is in voorgaande jaren als buitengewoon nuttig ervaren”. De kosten voor het feestje na afloop betalen de college-leden zelf.

Leiden betaalt jaarlijks zo’n 136.500 euro contributie aan de Vereniging Nedelrandse Gemeenten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×