Bijzondere muzikale competitie in Stadsgehoorzaal

Onder de titel ‘De Avond van de Jonge Musicus’ wordt er morgenavond muzikaal gestreden om welk jong, klassiek, Nederlands toptalent ons land gaat vertegenwoordigen in Wenen. In mei wordt daar namelijk de ‘Eurovision Young Musicians Competition’ gehouden en vier talentvolle kandidaten tussen de 15 en 18 jaar zullen morgenavond hun kunnen ten gehore brengen in de Leidse Stadsgehoorzaal. Pianiste Gile Bae, celliste Dana de Vries, celliste Ella van Poucke en violiste Svenja Staats treden op met het Nederlands Philharmonisch Orkest en spelen een solowerk. Daarnaast voert het jonge viertal gezamenlijk de openingstune uit. De winnaar van deze competitie gaat naar Wenen.
‘De Avond van de Jonge Musicus’ wordt morgen om 20.20 uur uitgezonden bij de NTR op Nederland 2.

Een verslag van ‘Eurovision Young Musicians Competition’ in Wenen wordt uitgezonden op maandag 21 mei om 23.00 uur eveneens op Nederland 2.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×