De PvdA-fractie overlaadt wethouder Strijk met een file van protesten tegen de verkeerssituatie in de Stevenshof. (Foto: Chris de Waard).

File van protest tegen verkeersproblemen

De PvdA Leiden heeft donderdag een ‘file van protest’ overhandigd aan verkeerswethouder Robert Strijk. Sinds de herinrichting van de Stevenshofdreef met enkele rotondes staat het verkeer er dagelijks vast en is de situatie er voor fietsers volgens de PvdA ook niet bepaald op vooruit gegaan. Met name ter hoogte van de Haagse Schouwweg gaat het mis. “We hebben een nieuw Lammenschansplein”, vindt duo-raadslid Gijs Holla: “Extra aandacht voor de fiets is prima, maar we moeten niet doorschieten. En dat is hier wel gebeurd.”

Strijk wil de situatie vooralsnog niet veranderen. Volgens de wethouder is de situatie voor fietsers verbeterd en dat was precies de bedoeling. De fietsersbond is het met Strijk eens. Piet Schuur van de Fietsersbond Leiden denkt wel dat er nog verbeteringen mogelijk zijn: “Wat nog wel beter moet worden aangeven is dat de fietspaden voor fietsers in twee richtingen zijn. Dat zou voor de automobilisten beter zichtbaar gemaakt moeten worden”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×