Lezing over architect H.J. Jesse bij Begraafplaats Groenesteeg

Aanstaande zondagmiddag geeft Anneke Jesse in de Aula van Historische Begraafplaats Groenesteeg een lezing over architect H.J. Jesse. Deze kleinzoon van een Leidse apotheker leefde van 1860 tot 1943, en ontwierp een aantal markante panden. Van zijn hand zijn onder andere een dokterswoning in Alphen a/d Rijn, een gasthuis in Amersfoort de Loolaankerk in Apeldoorn en kerken en huizen in Katwijk. In Leiden ontwierp hij onder andere een school, een drogisterij, het pand van Drukkerij Groen, het hek van het Kataryne Maartens Dochtershof, een erepoort, een huis aan het Plantsoen, het kantoor van Hoeken de Waard, levensmiddelenfabriek Wouterlood en de gevel van de Lutherse kerk. Meer over de architect staat op www.hj-jesse-architect.nl). Zijn grootouders, zijn ouders en ook andere familieleden zijn begraven op begraafplaats Groenesteeg. De lezing begint zondag om 14.30 uur. Na afloop kunnen de aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar napraten. Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn bovendien de aula en begraafplaats open voor het publiek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×