Scheidend fractievoorzitter Guido Terpstra. (Archieffoto: Chris de Waard).

ChristenUnie fractievoorzitter Terpstra stopt ermee

Fractievoorzitter Guido Terpstra van de ChristenUnie Leiden stopt met zijn raadswerk. Na de zomer wordt hij opgevolgd door het huidige duo-raadslid Mart Keuning die zich al enkele maanden warm liep om het stokje over te nemen. Terpstra verlaat de Leidse politiek omdat hij het raadslidmaatschap in Leiden niet meer kan combineren met zijn promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Terpstra is zes jaar raadslid en profileert zich daar vaak als het ‘financiële geweten’ van de raad. Dat kan hij de komende weken nog een laatste keer waarmaken als de raad zich over de perspectiefnota buigt. Terpstra: “De komende weken tot het zomerreces gaan we er als fractie nog stevig tegen aan. Er gaat een aantal grote besluiten genomen worden, bijvoorbeeld over de RijnlandRoute en het OV-alternatief voor de RijnGouweLijn. Het gaat om honderden miljoenen, en de uiteindelijke keuzes gaan grote invloed hebben op de Leidse leefomgeving van de toekomst.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×