Cultuurweken in Leiden

Van 25 mei tot en met 8 juli zijn de Cultuurweken Leiden. Ruim zes weken lang worden er meer dan vijftig verschillenden culturele evenementen en festivals georganiseerd. De stad vormt tijdens de cultuurweken het podium voor diverse evenementen zoals muziek, dans, poëzie, kinderactiviteiten en nog veel meer.

Het eerste weekend wordt afgetrapt met diverse culturele activiteiten. Kunstenaar Merijn Tinga heeft speciaal voor de Leidse Cultuurweken een sculptuur ontworpen. Het half kubistisch ogend hoofd dat boven de grond uit komt is na de onthulling op zaterdag 25 mei te bewonderen op het stationsplein. Tijdens het pinksterweekend staan Cum Laude afgestudeerde studenten van het Conservatorium in maar liefst 22 Leidse hofjes op te treden. De zogenoemde Cum Laude Concerten.

Op het Rapenburg kunnen bezoekers Japan ontdekken tijdens de Japanmarkt. Met meer dan veertig kraampjes met Japanse cultuur kunnen bezoekers bijvoorbeeld sushi, yakatori en sake proeven. Maak kennis met Japanse verenigingen, antiek, kunst en lifestyle. Leer origami-vouwen en ontmoet hippe harajuku meisjes. In Het Plantsoentheater worden een drietal voorstellingen gehouden. Matroesjka, De Ontsteking en Vreeswijk & De Andersons.

Onderdeel van de Cultuurweken Leiden is ook het Verassend Winkelweekend. Tijdens het winkelen worden bezoekers verrast door diverse Leidse activiteiten zoals muziek, straattheater en kunst. In mei is het thema “fashion” met onder andere het Fashion Event Leiden. Het volledige programma van de Cultuurweken Leiden is te vinden op www.Leiden.nl/Cultuurweken.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×