Kaders herontwikkeling Stationsgebied vastgesteld

Het college heeft de Kaders voor de herontwikkeling van het Stationsgebied rond Leiden Centraal vastgesteld en legt ze na de zomer aan de gemeenteraad voor.

Het is de bedoeling dat het stationsgebied in 2032 het visitekaartje van Leiden is. Er komt een mooi plein, een nieuw busstation en meer ruimte om fietsen te stallen. Het gebied wordt gefaseerd herontwikkeld. Het Rijnsburgerblok vormt de start van de herontwikkeling en wordt in 2016 opgeleverd. Rond 2032 moet het plan volledig gerealiseerd zijn. In de tussentijd zorgt de gemeente voor een goede tijdelijke invulling van de ontwikkellocaties. Dat gebeurt bijvoorbeeld door ruimte te bieden aan studentenhuisvesting en kantoren in de panden aan Stationsplein 24 en Stationsweg 36 t/m 46. Verder zal de gemeente de Stationsweg alvast opknappen. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×