VVD en ChristenUnie in debat over Leidse perspectiefnota

Donderdag gingen de fractievoorzitters van de VVD en de ChristenUnie, Paul Laudy en Guido Terpstra, bij Sleutelstad FM met elkaar in debat over de voorgestelde bezuinigingen van het Leidse college. Een groot verschil van mening bleken de heren te hebben over het voorstel om de subsidies van Leidse instellingen de komende jaren niet te indexeren. Dat levert de gemeentekas in 2016 ongeveer 2,4 miljoen euro op. De ChristenUnie is bang dat instellingen daardoor in de problemen komen en alsnog bij de gemeente om extra steun komen vragen. Laudy deelt die angst niet. Hij denkt dat het per instelling om bedragen gaat die makkelijk opgevangen moeten kunnen worden.

 Ook over de noodzaak van 1000 extra parkeerplaatsen blijven de twee mijlenver van elkaar verwijderd. Terpstra sprak desondanks en tegen beter weten in de hoop uit dat hij de VVD de komende week nog op andere gedachten kan brengen. Aanstaande donderdag besluit de gemeenteraad definitief over de aanleg van twee ondergrondse parkeergarages.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×