SP en PvdA: "Ernstige klachten over Participatiecentrum"

Werklozen zo snel mogelijk weer aan een baan helpen. Dat is de doelstelling van het Participatiecentrum Leiden. Vanwege forse bezuinigingen op het beschikbare budget houdt Leiden sinds dit jaar de vinger stevig aan de pols. Iedereen die een uitkering aanvraagt, moet verplicht zes weken arbeid verrichten in het Participatiecentrum. Bijvoorbeeld om arbeidsritme op te doen of te behouden en vast te stellen voor welk soort werkzaamheden iemand geschikt is.

Omdat de PvdA en de SP in Leiden regelmatig klachten kregen over de manier waarop het Participatiecentrum met werkzoekenden omgaat, hebben de twee partijen een gezamenlijk meldpunt opgezet. Inmiddels zijn de eerste resultaten binnen. PvdA-raadslid Robert-Jan van Ette en SP-raadslid Louk Rademaker vertellen in nieuws071 op Sleutelstad FM over de eerse dagen dat het meldpunt actief is.

Opvallende klachten zijn bijvoorbeeld dat mensen het idee hebben dat ze niet mogen klagen op straffe van verlies van of korting op hun uitkering. Ook de gelijke behandeling van langdurig werklozen en mensen die altijd gewerkt hebben, is tegen het zere been van de twee partijen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×