Penning voor drietal dat man uit water haalde

Afgelopen woensdagmiddag heeft Burgemeester Lenferink een herinneringspenning uitgereikt aan drie moedige Leidenaars. De drie, de heer J. van Rijckevorsel en het echtpaar mevrouw J. Tieben en de heer F. Agterhof, zagen op de ochtend van eerste paasdag hoe een in Leiden verblijvende Amerikaan van 53 op de kade ten val kwam en in het water van de Oude Singel belandde. Met vereende krachten wisten zij hem weer op het droge te krijgen. De man, die niet in staat leek zelf uit het water te klimmen, was waarschijnlijk verdronken, als het drietal niet had ingegrepen.

De burgemeester ontving het drietal woensdag middag in zijn kamer, waar hij zijn waardering uitsprak en hen de penning overhandigde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×