Roemenen opgepakt voor 127 woninginbraken

De politie Brabant-Noord en het Openbaar Ministerie brengen twee Roemeense mannen van 38 en 22 jaar en een 27-jarige echtgenote in verband met 127 woninginbraken, waarvan er zeven plaatsvonden in Leiderdorp. In het onderzoek werkte de recherche van Brabant-Noord samen met Hollands Midden en andere corpsen. Op 24 januari dit jaar werden de hoofdverdachte, een 38-jarige Roemeen en zijn 22-jarige kompaan door de politie Haaglanden op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak in Pijnacker. De verdachten werden overgedragen aan de Brabantse recherche.
De inbraken werden onder meer gepleegd door ‘gaatjes te boren’, of door het weg buigen van het slotschild, waarna de cilinder werd afgebroken. Terwijl de betreffende bewoners boven lagen te slapen roofden de Roemenen op de benedenverdieping onder andere GSM’s, camera’s, sieraden, laptops en portemonnees. Deze werden vermoedelijk naar RoemeniĆ« vervoerd en daar verhandeld. De 27-jarige Roemeense echtgenote van de 38-jarige verdachte werd in april dit jaar aan de Brabantse politie uitgeleverd nadat zij in RoemeniĆ« was aangehouden op verdenking van heling.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×