VVD wil boombakken uit de Breestraat

De VVD wil dat de gemeente de boombakken weghaalt uit de Breestraat. De bakken zijn VVD-raadslid Greetje van Gruting een doorn in het oog. “Foeilelijke kratten met stenen die bovendien vol liggen met colablikjes. De Breestraat verdient beter dan deze armetierige boompjes”, aldus Van Gruting. Ze wordt op haar wenken bediend. Wethouder Robert Strijk is inmiddels in overleg met de ondernemers van de Breestraat over de herinrichting. Nu duidelijk is dat de straat niet op de schop hoeft voor de aanleg van een tram, kunnen de bomen in de toekomst gewoon in de grond worden gepland en kunnen de bakken sowieso weg.

Bij de herinrichting van de Breestraat is ook een team van Stadslab Leiden betrokken. Onder de naam Breestraat 2022 worden idee├źn verzameld en plannen gemaakt om van ‘de Bree’ een levendige winkelstraat te maken met bijzondere winkels en restaurants.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×