Een echte tipi, foto: PR.

Slapen in een Indianentent bij Volkenkunde

Wie van avontuur houdt, kan in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli slapen in een indianentent in de tuin van Museum Volkenkunde. Deze zomer staan bij Volkenkunde de Indianen centraal. Wie de vele verschillende Indianenvolken beter wil leren kennen, kan in de tipi’s in de museumtuin ontdekken hoe ze leven en waar ze vandaan komen. Ook slapen als een indiaan, behoort tot de mogelijkheden. Kinderen die samen met hun vriendjes, vriendinnetjes of familie een nachtje in een tipi willen doorbrengen, kunnen zich aanmelden via inschrijvingen@volkenkunde.nl. Enige haast is wel geboden, omdat het aantal plaatsen beperkt is.

De conservator van Noord-Amerika, Pieter Hovens, verwelkomt de logees zaterdag 7 juli om 19.30 uur en vertelt over de Indianen van de Prairie die op bizons jagen. Deze Indianen hebben een heel eigen manier van naamgeving. Naar aanleiding van dit verhaal, bedenken ouders en kinderen een naam voor elkaar. Die nacht zal dat hun naam zijn. Daarna kunnen de deelnemers meedoen aan een creatieve workshop rondom dromen of een nachtelijke tocht door het museum maken. Om 22.00 uur komt de groep weer bij elkaar rond een kampvuur om marshmallows te roosteren en naar een verhaal te luisteren, verteld door Edoardo Ramos, een Mexicaanse Indiaan. Rond 22.30 uur is het avondprogramma afgelopen en wacht de deelnemers een nacht slapen in een echte tipi. De volgende ochtend rond 7.00 uur staat er een lekker ontbijtje klaar. Na de ochtendgymnastiek is het tijd om de slaapspullen weer op te ruimen en zit het nachtje slapen er op. Wie er op 7 juli niet bij kan zijn, krijgt op 4 augustus opnieuw een kans.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×