Stadslab: "Bussen moeten weg uit de Breestraat!"

Als het aan Stadslab Leiden ligt moet de Breestraat een verkeersvrij gebied worden waar enkel fietsers “te gast zijn”. Dat zegt Ronald van der Steen – voorzitter projectgroep Breestraat Stadslab – in de uitzending van 26 juni van Nieuws071. Volgens van der Steen ligt de Breestraat er verloren bij wat zonde is van de prachtige monumentale panden. Ook de boombakken, reclameborden, bushokjes en andere obstakels zouden volgens van der Steen weg moeten. Op deze manier kunnen bewoners weer gemakkelijk door de Breestraat slenteren. Hoewel Stadslab Leiden een burgerinitiatief is, hebben zij regelmatig overleg met de gemeente Leiden om zo invloed uit te oefenen. Ook roept van der Steen inwoners van Leiden op om ideeën over verbeteringen van de Breestraat in te sturen. Dit kan door een email te sturen naar breestraat2022@gmail.com of door de projectgroep te volgen op Twitter: #Breestraat2022. Hieronder kunt u het hele gesprek met Ronald van der Steen terugluisteren. 

Jaap van Sandijk in gesprek met Ronald van der Steen over de herinrichting van de Breestraat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×