Haagweg na 2016 zonder gratis busjes

Het parkeerterrein aan de Haagweg gaat de komende weken op de schop. Momenteel wordt er al druk gebouwd op het terrein van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden, maar het gaat daarbij nu nog om de bouw van nieuwe kantoorruimte. Als dat klaar is verdwijnen de huidige noodgebouwtjes en wordt het terrein zelf gefaseerd aangepakt. Daardoor blijft het terrein ook tijdens de werkzaamheden gewoon open. Het resultaat moet na de zomer één groot eenduidige parkeerterrein zijn met 750 plaatsen.

Chris de Waard liep met SSL-directeur Chris Verplancke over het terrein en vroeg hem wat er gaat gebeuren.

Terwijl aan de Haagweg druk wordt gewerkt aan het parkeerterrein, bereidt de gemeente de bouw voor van twee grote ondergrondse parkeergarages. Als die over enkele jaren klaar zijn, moeten er op straat niveau circa 600 parkeerplaatsen verdwijnen. Verplancke denkt niet dat zijn terrein dan ook moet sluiten. Wel stopt de gemeente na 2016 met de subsidie aan het parkeerterrein. Volgens Verplancke blijft het terrein zeker tot en met 2022 open, alleen na 2016 zonder de gratis busjes naar de stad. Daar is dan geen geld meer voor.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×