Miljoenen voor Leidse onderzoekers

Zeven Leidse onderzoekers van de Universiteit en het LUMC hebben een vidi ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het gaat om bedragen van maximaal 800.000 euro per onderzoeker. Twee van die ‘vernieuwende wetenschappers’ die met hun acht ton een onderzoeksteam kunnen formeren zijn reumatoloog Annette van der Helm en en onderzoeker Leendert Trouw. Beiden zijn verbonden aan de afdeling Reumatologie van het LUMC.

Van der Helm en Trouw vertellen in de uitzending van Nieuws071 bij Sleutelstad FM waar hun onderzoek zich op gaat richten.

Beide onderzoekers willen stappen maken in het veel vroeger herkennen van reuma. Op die manier hopen ze dat de ziekte in de toekomst in zo’n vroeg stadium kan worden behandeld dat patiĆ«nten er veel minder gevolgen van ondervinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×