Zwembad de Vliet - gered of niet?

Afgelopen week nam een meerderheid in de Leidse gemeenteraad een vorstel van het CDA over om een bezuiniging op Zwembad de Vliet terug te draaien. Voorlopig althans. Is De Vliet nou gered of niet? Dat wordt pas in het najaar duidelijk als de gemeenteraad zich over de sportnota van D66-wethouder Frank de Wit buigt. In elk geval is door het CDA-initiatief voorkomen dat er nu al wordt bezuinigd op het enige Leidse buitenbad. “Dat zou het zwembad op een achterstand van 2-0 zetten als we na de zomer keuzes moeten maken”, aldus raadslid Moniek van Sandick.

Het CDA blijft zich hard maken voor het behoud van het zwembad, zo vertelde fractievoorzitter Patrick Meijer gisteren in de Nieuws071-uitzending op Sleutelstad FM.

CDA-fractievoorzitter Patrick Meijer heeft er vertrouwen in dat het zwembad ook in de sportdiscussie overeind blijft. “Veel partijen willen het behouden. Over alles is met ons straks te praten in de discussie over de Leidse sport. Er zijn geen taboes. Behalve sluiting van De Vliet”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×