Nieuwe naam voor Naturalis

NCB Naturalis heeft sinds gisteren een nieuwe naam. Het heet nu Naturalis Biodiversity Center. De nieuwe naam is een gevolg van de fusie tussen Naturalis, het Zoölogisch Museum Amsterdam en het Nationaal Herbarium Nederland. De naamswijziging gaat gepaard met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Vanaf de fusie in 2010 tot gisteren, werd de tijdelijke naam Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis, afgekort NCB Naturalis, gehanteerd. Gisteren was de tijd rijp voor een nieuwe, permanente naam.

De totale collectie omvat sinds de fusie 37 miljoen planten, dieren en fossielen. Daarmee behoort Naturalis Biodiversity Center qua omvang en samenstelling mondiaal tot de top vijf in het natuurhistorische domein. In totaal werken er meer dan 100 wetenschappers en 200 gastonderzoekers die fundamenteel en toegepast onderzoek doen aan biodiversiteitsvraagstukken. Ook zijn er vele honderden amateurwetenschappers aan het instituut verbonden.

Meer informatie staat op de vernieuwde website: www.naturalis.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×