Twee motoragenten van de Politie Hollands Midden escorteerden IOC-AC kandidate Femke Dekker vanmiddag op weg naar de Olympische Spelen in Londen. Op de achtergrond kijkt de Leidse topsportcoördinator Tjeerd Scheefer toe. Hij gaan Femke's kandidatuur samen met Leidse sporters ondersteunen via twitter en facebook. (Foto: PR).

Zelf mag Femke alleen een stille campagne voeren voor haar plek in de Atleten Commissie van het IOC. Leidse sporters gaan haar wel flink in de schijnwerpers zetten, zo vertelde Tjeerd Scheffer.

Femke Dekker kandidaat voor Atleten Commissie

Femke Dekker, in het dagelijkse leven medewerker Communicatie en Marketing bij het politiekorps Hollands Midden, heeft 18 jaar lang op het hoogste niveau geroeid en onder meer drie Olympische Spelen meegemaakt. Tijdens de Spelen van Beijing won ze met de vrouwen acht een zilveren medaille. NOC*NSF heeft Femke Dekker namens Nederland voorgedragen als kandidaat voor de IOC Atleten Commissie, een belangrijke commissie die de belangen van Olympische atleten behartigt. Nederland is nooit eerder vertegenwoordigd geweest in de IOC Atleten Commissie. Morgen vertrekt de Leidse topsporter naar Londen om persoonlijk campagne te gaan voeren voor deze verkiezingen. In totaal zijn er 21 internationale kandidaten voor vier posities in de commissie.

Vanmiddag sprak Chris de Waard tijdens de ‘uitzwaaiceremonie’ met Femke Dekker over haar ambities.

In aanwezigheid van collega’s en media lichtte zij haar campagnestandpunten toe. Zo staat zij onder meer voor anti-doping. Als zij wordt gekozen voor de IOC Atleten Commissie wil ze zich inzetten voor  het invoeren van wereldwijd dezelfde straffen. Daarnaast wil zij een nog beter ‘topsportklimaat creëren’ door meer internationaal samen te werken en wil zij meer aandacht voor ‘de tweede carrière van topsporters’. “Ik zal de komende tweeëneenhalve week niet strijden voor het eremetaal, maar voor de Olympische atleten. Het wordt hard werken om de atleten te overtuigen van mijn standpunten en stemmen te werven tijdens de ‘Meet & Greet’ campagne”, aldus Dekker vanmiddag.

Donderdag 9 augustus zal bekend worden welke vier kandidaten door de Olympische atleten voor de IOC Atleten Commissie zijn gekozen.

Voor de Politie Hollands Midden was het ook een echt afscheid van Femke Dekker. Per september wordt de nationaal topsportcoördinator van de landelijke politie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×