Robothond Aibo, foto: PR.

Japans Design bij Sieboldhuis

Japanmuseum Sieboldhuis presenteert tot en met zondag 2 september de tentoonstelling Japans Design. Overal om ons heen, in huis, tuin, keuken en auto zien we spullen, die afkomstig zijn uit Japan. De tentoonstelling laat de wortels zien van 50 getoonde objecten, die teruggaan naar de vakmensen uit Siebold’s tijd in de 19e eeuw of zelfs nog verder.

Dennis Oudshoorn en Gideon Roggeveen gingen langs bij het Sieboldhuis en liepen met directeur Kris Schiermeier langs de expositie.

Er worden voorbeelden getoond uit verschillende productcategorieën. zoals meubels, huishoudelijke apparaten, speelgoed, verlichting, audio-visuele apparaten, auto’s, motoren en treinen. Robothond Aibo, ontworpen door Hajime Sorayama voor Sony, is één van de hoogtepunten uit de serie.

Meer info en openingstijden: www.sieboldhuis.org

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×