Twee Hagenaars gestraft voor inbraak woning Leiderdorp

Vandaag heeft de officier van justitie in Den Haag gevangenisstraffen geëist tegen twee 19-jarige Hagenaren, verdachten van een woninginbraak in Leiderdorp op 13 april jl. Tegen één verdachte werd een jaar geëist, tegen de ander tien maanden. Het tweetal brak in terwijl de bewoners afwezig waren. Het gezin, vader, moeder en twee kinderen kwam echter thuis toen de inbrekers nog ‘aan het werk’ waren. Bij een worsteling raakte de vader gewond aan zijn gezicht. De woninginbraak heeft grote impact op het gezin; de jongste dochter is nog steeds bang en slaapt slecht. Beide verdachten, waarvan één een bekende bij de politie is, ontkennen in alle toonaarden, maar volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs tegen het hen. Zo is er in de tuin een petje gevonden met DNA van één van hen en een briefje met telefoonnummers van vrienden van de twee. Ook werd hun auto aangetroffen bij de woning. Naast gevangenisstraffen werden ook schadevergoedingen geëist. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×