Amerikaanse concertorganist Jonathan Dimmock speelt 'The Sweelinck Legacy'

Morgen wordt de Orgelpromenade in de Hooglandse Kerk verzorgd door de amerikaanse concertorganist Jonathan Dimmock. Voor deze gelegenheid heeft de Amerikaan het programma ‘The Sweelinck Legacy’ samengesteld, dat zoals de naam al doet vermoeden bestaat uit werken van de Nederlandse componist Sweelinck, zijn leerlingen en zijn navolgers. Het concert begint zoals altijd om 13.30 uur en is gratis toegankelijk.

Jonathan Dimmock studeerde aan het Oberlin Conservatorium, de Yale School of Music en de Yale Divinity School. Hij was organist aan Westminster Abbey als organ-scholar, en aan drie Amerikaanse kathedralen: St. John the Divine in New York City, St. Mark’s in Minneapolis en Grace Cathedral in San Francisco. Hij woont in San Francisco waar hij organist is van het San Francisco Symphonie Orkest. In deze functie heeft hij gewerkt met veel van `s werelds grootste dirigenten.

Dimmock maakte talloze concerttournees naar vijf continenten; als solist kreeg hij de gelegenheid om te spelen op beroemde orgels, in prachtige concertzalen en in de grootste kathedralen. Hij trad internationaal op voor radio en tv. Zijn leraren en mentoren waren onder andere Gillian Weir, Simon Preston, Jean Langlais, Peter Hallock, Thomas Murray, Harald Vogel, J. Franklin Clark, Naji Hakim, en Frédéric Blanc. Een Grammy Award werd hem verleend voor zijn werk met het San Francisco Symphonie Orkest.

Daarnaast verschenen van hem meer dan 35 CD’s. Hij is mede-oprichter van de veelgeprezen American Bach Soloists, oprichter van het Artists’ Vocal Ensemble (AVE) en oprichter en voorzitter van Art to the Nations , dat muziek gebruikt bij internationale conflictbeheersing. Dimmock is een veelgevraagd spreker op het gebied van spiritualiteit, psychologie, esthetica en de kunsten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×