Jasmijn Ruigrok (18) gaat met Dutch Ladies het Kanaal bedwingen

Afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden gaat Jasmijn Ruigrok volgende week met vijf ploeggenoten van het team Dutch Ladies First een poging doen het Kanaal in estafettevorm ‘dubbel’ over te zwemmen van Shakespeare Beach in Dover (Engeland) naar het Franse Cap Gris Nez en weer terug. Een afstand van ongeveer 68 kilometer. “Ik denk dat we de klus in ongeveer 18 uur moeten kunnen klaren”, aldus de LZ1886-zwemster die onlangs haar 6VWO-studie op het Leidse Da Vinci College afrondde. “Als het ons lukt dan zijn wij het eerste Nederlandse team dat een ‘Kanaal-Dubbel’ in estafettevorm zwemt”.

Teun de Reede sprak de fanatieke zwemster in de uitzending van Sport071 op Sleutelstad 93.7 FM.

Uiteraard hebben de teamleden al heel wat zware trainingen achter de rug, vaak in pittige omstandigheden. Zo heeft het team op Koninginnedag de verplichtte test – twee uur zwemmen in 16 graden Celsius in het zwembad van Zoeterwoude – met glans doorstaan en zijn er flink wat kilometers gemaakt in het IJsselmeer. Mooie bijkomstigheid is dat de dames een goed doel hebben verbonden aan het loodzware zwemavontuur: Spieren voor Spieren.

Wie alle ontwikkelingen wil volgen en/of het goede doel wil steunen kan terecht op www.dutchladiesfirst.noww.nl

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×