Samen met ondernemers en pandeigenaren wil de gemeente van de Donkersteeg een winkelstraat maken die kwaliteit uitstraalt. De steeg krijgt vanaf volgende week nieuwe bestrating en een natuurstenen band met een goot. Ook worden er in de grond kabels gelegd, die het later mogelijk maken, om historisch aandoende verlichting aan te brengen. (Impressie: Gemeente Leiden).

Donkersteeg wordt modelwinkelstraat

Maandag start de gemeente Leiden met de herinrichting van de Donkersteeg. Het winkelstraatje tussen de Haarlemmerstraat en de Hoogstraat moet model gaan staan voor het winkelgebied in het centrum van Leiden. Bestrating, verlichting en straatmeubilair worden vervangen en pandeigenaren worden gestimuleerd hun gevels op te knappen. Voor de feestdagen moet de Donkersteeg de aantrekkelijkste winkelstraat van Leiden zijn. De werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag. In deze periode blijven de winkels bereikbaar.

Het Centrummanagement Leiden is één van de gesprekspartners voor de gemeente bij de herinrichting van de Donkersteeg. Centrummanager Erwin Roodhart vertelt in Nieuws071 op Sleutelstad 93.7 FM over het plan voor de modelwinkelstraat die als voorbeeld moet gaan dienen voor het hele kernwinkelgebied.

Naast de Donkersteeg wordt ook de Oude Rijn de komende zes weken opnieuw bestraat tussen de Hoogstraat en de Hooglandse Kerkgracht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×