Duikers zoeken in het water langs het Utrechtse Jaagpad naar de vermiste Jani. Na een massale zoektocht bleek het ventje thuis in een kast gekropen te zijn. Hij mankeert niets. (Foto's: Chris de Waard en Chris van der Star / District16.nl).

Vermiste peuter na grootscheepse zoektocht veilig teruggevonden

Een horrorscenario met een fantastische afloop. Zo kan je de gebeurtenissen van de afgelopen uren bij het Waardeiland wel noemen. Rond 20.00 uur vanavond werd de vermissing van een 3-jarige jongen op het Utrechtse Jaagpad ter hoogte van de toegangsweg naar het Waardeiland gemeld. Eerst kwam de politie met meerdere wagens ter plaatse, gevolgd door een politiehelikopter, ambulances en een herie serie brandweerwagens en duikteams. Terwijl agenten te voet en op de fiets samen met omwonenden het hele Waardeiland uitkamden, gingen duikers te water om ook daar naar de 3-jarige Jani te zoeken. Ook werden alle aangemeerde boten een voor een door agenten onderzocht. Na een zoektocht van ruim anderhalf uur uur werd de peuter levend en wel gevonden. Hij lag thuis in een kast te slapen.

Video: Foto & Filmproductie Wilco Devilee.

Toen het goede nieuws bekend werd slaakten de honderden omstanders een zucht van verlichting. Doordat het Waardeiland was afgezet konden auto’s er niet op of af. Ook bewoners kwamen massaal de straat op en wilden vooral iets doen. “Ik voel me zo machteloos, we staan hier maar niks te doen”, zo verwoordde een bewoonster het gevoel van velen. Veel meer dan afwachten konden ze echter niet. De politie zette na verloop van tijd een groter gebied rond het water af. Toen de brandweer met sterke schijnwerpers het water ging afzoeken, sloeg de vrees velen om het hart. Nog zeker 20 minuten liep de spanning op. Toen kwam het verlossende bericht via de luidsprekers van een van de politiewagens: “Jani is gevonden, bedankt voor uw hulp”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×