Foto: Archief Sleutelstad.nl

Leidse Burcht, hart van 25e editie Open Monumentendagen

De Open Monumentendagen komen er weer aan en zullen dit jaar gehouden worden op zaterdag 8 en zondag 9 september. Ruim 30 Leidse monumenten openen tijdens deze 25e editie de deuren voor het publiek. De Burcht zal het middelpunt van de festiviteiten zijn met diverse inloopconcerten, theatrale en muzikale manifestaties. Zo komt het Kindercircus naar de Burcht en treedt zaterdagavond de band Villeneuf op. Het accent van de jubileumeditie ligt op het thema ‘feest’ van grote balzalen en braspartijen tot kleine, intieme settings. In de Waag is het William Byrd vocaal Ensemble te beluisteren, één van de gratis toegankelijke concerten. Vanaf de derde week van augustus is het hele feestprogramma te vinden op: www.openmonumentendagenleiden.nl en in het programmaboekje, dat vanaf de eerste week in september op diverse locaties in Leiden en de regio gratis beschikbaar is. Er wordt extra rekening gehouden met jeugdige bezoekers, die op de Leidse basisscholen ‘De Kidsgids’ krijgen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×