GroenLinks wil oplossing voor parkeerontheffing deelauto in blauwe zone

GroenLinks verzoekt het college met een oplossing te komen voor het parkeren van deelauto’s in blauwe zones. Het gaat daarbij niet om de deelauto’s van landelijke organisaties als Greenwheels of Connectcar, maar om auto’s die particulieren gezamenlijk aanschaffen en gebruiken. Zo komt het voor dat verschillende familieleden één auto delen. Wie in een blauwe zone woont, kan een ontheffing aanvragen voor maximaal twee auto’s.

Duo-raadslid Hans Bogaardt van GroenLinks in Leiden signaleerde het probleem met vergunningen voor particuliere autodelers en ging op zoek naar een oplossing. Chris de Waard sprak met hem in Nieuws071.

GroenLinks heeft begrepen dat het niet mogelijk is zo’n ontheffing aan te vragen als de deelauto op naam staat van iemand die in een andere wijk woont. Ook wanneer beide eigenaars in een wijk met blauwe zones wonen, kan slechts één van hen een ontheffing voor de auto aanvragen. De gemeente Utrecht heeft dit probleem opgelost door parkeerontheffingen te verlenen aan bewoners die lid zijn van de landelijke “Vereniging voor Gedeeld Autogebruik” en hun gedeelde autogebruik daar geregistreerd hebben. GroenLinks verzoekt het college nu met een oplossing te komen voor de Leidse situatie, bijvoorbeeld door de Utrechtse aanpak over te nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×