Tien verdachten aangehouden na onderzoek drugs- en mensenhandel

Gisteren zijn tien verdachten met de Turkse, Bulgaarse en Nederlandse nationaliteit aangehouden naar aanleiding van een grootscheeps onderzoek naar drugs- en mensenhandel. Er werden in samenwerking met Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, Openbaar Ministerie en de Inspectie SZW een groot aantal woningen en bedrijfspanden doorzocht in de regio, Den Haag en Nieuwe Pekela. De aanleiding voor het onderzoek was de ontdekking van een grote hennepkwekerij in Roelofarendsveen in augustus vorig jaar. Deze kwekerij bleek onderdeel te zijn van een grotere organisatie. Er werden enkele duizenden hennepplanten en 150.000 stekjes aangetroffen. In deze kas en een tweede, die gisteren ontmanteld werd in Bleiswijk, werkten illegalen, die zwaar werden uitgebuit.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×