PvdA maakt eigen plan voor betaalbare huisvesting

Niet alleen sociale huurwoningen en eengezinswoningen met een tuintje, maar ook voldoende woningen voor de middenklasse. Dat is waar de PvdA in Leiden aandacht voor vraagt. Raadslid Roelof van Laar schreef de nota ‘Een dak is geen luxe’ waarin hij een voorzet geeft voor de dicussie die na de zomer in de Leidse gemeenteraad gevoerd gaat worden over de nieuwe Nota Wonen van VVD-wethouder Van Woensel. Van Laar ziet veel in het ombouwen van kantoren in woonruimte. Particuliere huurwoningen zouden onder het bestaande puntensysteem gebracht moeten worden dat gedlt voor sociale huurwoningen. Zo kan worden voorkomen dat particuliere huiseigenaren hun panden opsplitsen en voor veel te hoge bedragen verhuren.

Roelof van Laar in gesprek met Ivo van Spronsen over het PvdA-plan.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×