Eén miljoen gedigitaliseerde objecten bij Naturalis

Met het digitaliseren van het 1 miljoenste object, heeft Naturalis een mijlpaal bereikt. Het Naturalis Biodiversity Center, zoals de naam van Naturalis officieel luidt, werkt aan de digitalisering van de hele natuurhistorische collectie. In ruim een jaar tijd, zijn een miljoen insecten, slakken, vissen, planten en boeken digitaal geregistreerd en gefotografeerd. Het is de bedoeling dat er in 2015 zeven miljoen objecten gedigitaliseerd zijn. Met de digitalisering wordt een schat aan informatie over de biologische, paleontologische en geologische diversiteit toegankelijk gemaakt voor wetenschappers, amateurs en publiek over de hele wereld. Wie het museum bij de digitalisering wil helpen, kan aanschuiven in de zaal LiveScience, waar colletiemedewerkers dagelijks aan het werk zijn. Ook via www.livescience.nl kan het publiek bij de digitalisering helpen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×