Hartverscheurende brieven aan verre geliefden op zee

“Waarde Man, Ik Kan niet Langer Wagten om U mijn Verwondering te Kennen te geven, Dat ik in Zulken Langen Tijd Geen Berigt Van U Vernomen hebben. Daar gij Weet hoe gij mij hebt Laaten Zitten En In Wat omstandigheden ik ben; ontblood Van alles, Denkt Gij dat ik Vanden Wint Kan Leeven.”
Deze brief werd op 23 april 1799 verstuurd vanuit Rotterdam aan een verre geliefde op zee. Op 20 september, om 20.00 uur, houdt Els van Eijck van Heslinga, maritiem historicus en werkzaam bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, een lezing over ‘Brieven aan geliefden op zee’. De lezing vindt plaats in het Wachtgebouwtje bij de Morspoort en is georganiseerd door de Stichting Historische Haven Leiden en de buurtvereniging De Put in de Oude Morsch. Vanaf oktober dit jaar kunnen belangstellenden alle gedigitaliseerde brieven lezen op een website van het Meertens-instituut.
De toegang is gratis; vooraf aanmelden is gewenst: jmarks@planet.nl  

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×