De Leidse May Abcouwer en Clem van Arcken, foto: Fotobureau Monica van der Stap.

Twee dappere Leidenaren springen in het Amsterdamse water voor ‘ALS’

Op 9 September springen May Abcouwer en Clem van Arcken in het Amsterdamse water en zwemmen samen 2028 meter door de Amstel en grachten van de hoofdstad. De twee Leidenaren proberen met hun actie aandacht te krijgen voor de vrij zeldzame ziekte ALS tijdens deze ‘Amsterdam City Swim’. ALS is een ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij de spieren één voor één uitvallen. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar te leven, nadat de diagnose gesteld is en over de oorzaak is nog maar weinig bekend. Daarom is nog veel onderzoek nodig en dus geld. Het relatief geringe aantal ALS-patiënten, circa 1500, bemoeilijkt de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze dodelijke ziekte. Wie het tweetal wil sponsoren of zelf mee wil doen kan zich melden via www.amsterdamcityswim.nl, waarop ook meer informatie is te vinden.

Advertentie

Leiden Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×